UNET - Overdatacenters.nl

UNET

Organisatie UNET
Adres Transistorstraat 7c
Postcode en plaats 1322 CJ Almere
Contactpersoon Account management UNET
Telefoon 0368453600
E-mail sales@unet.nl
Website http://www.unet.nl/datacenters


Meer over UNET

UNET heeft een bewuste keuze gemaakt om naast haar eigen datacenter in Almere, alle belangrijke datacenters in Nederland te koppelen met haar eigen infrastructuur. Dat betekent een directe verbinding naar datacenters van Carriers en Internet Service Providers, maar tevens naar de belangrijkste Carrier Neutral Datacenters. Op deze manier zijn op unieke wijze ruim 80 datacenters nu onnet op het landelijke UNET glasvezel ethernet netwerk. Hiermee bieden we zakelijk Nederland echte onafhankelijke connectiviteit! Naast point to point verbindingen levert UNET op elk van deze datacenters ook diverse diensten zoals Internet transit, SIP telefonie, etc.

Het UNET Datacenter Netwerk
Voor organisaties die hun serveromgeving hebben ondergebracht bij één of meerdere datacenters is het UNET Datacenter Netwerk een uitkomst: Heeft u behoefte aan een P2P verbinding naar een ander datacenter of een bepaalde dienstenleverancier? Of een verbinding naar een op het UNET / Eurofiber glasvezel netwerk aangesloten bedrijfslocatie? Of bent u juist een Application Service Provider en wilt u een snelle, stabiele verbinding realiseren naar uw afnemers die colocatie afnemen op een van de verbonden datacenters? UNET denkt met u mee en vervult uw behoefte op professionele wijze.

Risico beheersing
Zoals u weet is voor een soepele en efficiënte bedrijfsvoering de beschikbaarheid van uw servers uitermate belangrijk. Als zakelijke gebruiker neemt u zo min mogelijk risico wanneer het bedrijfskritische applicaties en apparatuur betreft. Het UNET Datacenter Netwerk leent zich ook uitstekend als back-up verbinding voor uw bestaande primaire verbinding. Door redundantie in te regelen met UNET als tweede infrastructuur operator, kunt u rekenen op een hogere betrouwbaarheid.

UNET Datacenter
In ons eigen centraal gelegen datacenter in Almere heeft u de mogelijkheid om serverapparatuur onder te brengen in een optimaal beveiligde omgeving waarin volledig voldaan wordt aan de ISO 27001 standaarden. Deze beveiliging bevat onder meer de 24×7 toegang tot het datacenter alsmede de redundant uitgevoerde regeling van de stroomvoorziening, temperatuur en de luchtvochtigheid. Afnemers van de Colocatie dienst van UNET profiteren van alle datacenterfaciliteiten en hebben de vrijheid om de configuratie volledig naar eigen inzicht in te richten. Apparatuur kan rechtstreeks gekoppeld worden aan een bedrijfsnetwerk door middel van VPN, internet of andere netwerken.