Twents datacentrum - Overdatacenters.nl

Twents datacentrum

Organisatie Twents Datacentrum B.V.
Adres Marssteden 100
Postcode en plaats 7547 TD Enschede
Contactpersoon M. Kuiterman
Telefoon 053 428 58 18
E-mail info@twentsdc.nl
Website http://www.twentsdc.nl/


Meer over Twents datacentrum

Twents Datacentrum is een klein datacentrum waar de klant nog mens is. Het datacentrum richt zich voornamelijk op MKB. Op partijen die aan een hele of halve kast voldoende hebben. Op partijen die niet de hele administratie door hoeven te lopen als er paniek is omdat een server down is, maar waarbij wel aandacht is aan beveiliging en bescherming.

Het datacentrum huisvest de oudste Nederlandse provider. Ondanks dat Twents Datacentrum carrier neutraal is, biedt het personeel van die provider u alle ondersteuning, indien gewenst. Ook als u geen andere diensten van hen afneemt.

Twents Datacentrum heeft een directe verbinding met de NDIX. Daarnaast zijn ze aangesloten op het glasvezelnetwerk op het industrieterrein waar het datacentrum is gehuisvest. Ook glasvezel van KPN is in het pand aanwezig. Trajecten van andere leveranciers van glasvezel zijn nabij.

Twents Datacentrum heeft de hoogst mogelijke subsidie ontvangen van de Provincie Overijssel als beloning voor de mate waarin aandacht is besteed aan duurzaamheid en energiebesparing.

Onderdeel van die duurzaamheid is dat iedere gebruiker inzicht krijgt in het eigen verbruik en ook naar rato wordt belast.

Zoals gezegd, verhuurt Twents Datacentrum een deel van haar ruimte aan de oudste Nederlandse provider, IAF. Daarnaast wordt ruimte verhuurd aan bedrijven die extra aandacht dienen te besteden aan de veilgheid van hun gegevens, zoals bij brancheverenigingen, en betrouwbaarheid van de verbinding, zoals bij VoIP providers.