InterDC - Overdatacenters.nl

InterDC

Organisatie InterDC
Adres Josinkstraat 30
Postcode en plaats 7547AB Enschede
Contactpersoon Roland Kamphuis
Telefoon 0537009757
E-mail roland.kamphuis@interdc.nl
Website http://www.interdc.nl


Meer over InterDC

InterDC richt zicht op de bedrijven die in de regio Oost Nederland hun servers willen onderbrengen. Ook kan het InterDC datacenter als prima uitwijk datacenter dienen voor de datacenters in het westen. InterDC ligt namelijk 44 meter boven de zeespiegel, terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel liggen. Met een totaalcapaciteit van 60 racks kan het InterDC datacenter totaal 1800 servers huisvesten.

Groen datacenter
InterDC is een groen datacenter. We kopen groene stroom in welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa.
Om de dataruimte te kunnen koelen maken we gebruik van de temperatuur van de buitenlucht. In Nederland is de buitenlucht temperatuur voor 3/4 van het jaar onder de 20 graden. Perfect om te gebruiken voor koeling. Mocht deze temperatuur overschreden worden, schakelt het N+1 koelsysteem automatisch over op het traditionele koelen. De maximale temperatuur in het datacenter is ingesteld op 24 graden.

Carrier neutraal
InterDC voert een open policy als het gaat om netwerk leveranciers. Iedere netwerkpartij mag zich in ons datacenter vestigen. Dat geld voor zowel transit providers als bedrijven met een eigen netwerk. Zo heeft u een groter aanbod aan leveranciers en sluiten wij niemand buiten. Daarnaast kan InterDC via haar dochteronderneming InterRacks ook verschillende internet en netwerk diensten aanbieden.

Beveiliging
Het datacenter is beveiligd door HD-Ready (720p) camera’s die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera’s beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een pas systeem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas gekoppeld aan een pincode. Deze pincode wordt ieder bezoek per sms naar de bezoeker verzonden. Zo kan een verloren pas niet zomaar gebruikt worden om toegang te verkrijgen.

Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera’s zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan. Daarnaast houdt dit systeem ook de kritische bedrijfsdelen in de gaten zoals temperatuur in de dataruimte, stroomvoorziening en het brandalarm. Alle beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd op basis van het ISO 27001 certificaat.

(Nood)Stroom
Het datacenter beschikt over een 3-fase N+1 UPS systeem van het merk Eaton. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 30 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal automatisch direct het noodstroomaggregaat gestart worden.
Iedere rack beschikt standaard over 2 verschillende voedingen van 16 ampère (No-break & Short-break) en kan uitgebreid worden met een extra feed indien er meer stroom benodigd is.

Brandbeveiliging
In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadia al kan herkennen en via het building management systeem alarm zal slaan. In de overige ruimtes hangen CO2 blussers.