Voordelen | datacenter – Overdatacenters.nl

Voordelen datacenter

Een datacenter gebruikt u voor opslag en het beheer van data en het gebruik van applicaties. Steeds vaker worden interne oplossingen voor dataopslag ingeruild voor een extern datacenter. Lees hier over de voordelen daarvan.
 

Flexibiliteit

Wanneer een datacenter op de eigen locatie wordt gehuisvest, moeten er dure vierkante meters worden opgeofferd. Ook moet vaak rekening worden gehouden met potentiële groei over een langere periode. Wanneer de organisatie in de tussentijd sneller groeit dan verwacht, of juist krimpt, dan is het beoogde interne datacenter niet meer geschikt. Een extern datacenter biedt u meer flexibiliteit. Het groei mee met de behoefte van een organisatie en biedt een betere oplossing voor organisaties die u meerdere vestigingen bestaan of gebruik maken van flexwerken.

Regelgeving

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de wijze waarop organisaties hun groeiende hoeveelheid data opslaan en beheren. Beheert u een intern datacenter, dan bent u er zelf verantwoordelijk voor dat u voldoet aan alle regels. Er gaat tijd en mankracht in deze handhaving zitten en elke wijziging in de regelgeving kost nog eens extra tijd en geld. Door gebruik te maken van een extern datacenter bent u verzekerd dat er wordt voldaan aan de strenge eisen rond milieu en beveiliging.

Lagere kosten

Bij de dure overgang naar een extern datacenter wegen de kosten vaak ruimschoots op tegen de besparing van kosten in het geval dat dataopslag en het beheer van applicaties intern wordt geregeld.

Kosten datacenter

Er hoeft immers geen dure kantoorruimte op de vestigingslocatie te worden omgebouwd tot datacenter en extra veiligheidsmaatregelen zijn niet nodig. Met extra kosten rond stroom, onderhoud en de aanschaf van servers en andere apparatuur hoeft geen rekening gehouden te worden.