Trends en ontwikkelingen | Datacenter– Overdatacenters.nl

Trends en ontwikkelingen

Datacenters ontwikkelen mee met technologische mogelijkheden. Nieuwe trends zijn hierdoor doorlopend zichtbaar. Wat zijn de ontwikkelingen nu en wat kunt u de komende tijd nog verwachten? De belangrijkste leest u op deze pagina, zodat u daar rekening mee kunt houden bij uw beslissingen hierover.

 

Hybride IT systemen

Sinds 2005 is de groei van de cloud in een stroomversnelling geraakt. De laatste trend op het gebied van datacenters en business in de cloud is het ontstaan van hybride omgevingen. Deze omgevingen omvatten diensten in de cloud of op co-locatie gecombineerd met de ‘ouderwetse’ on-premise systemen, die bij organisaties daadwerkelijk geïnstalleerd zijn. De service en grootte van cloud providers moet de markt kunnen bijhouden, dus ook zij moeten zich op dit gebied blijven ontwikkelen.

Prefab modules

Datacenters worden geacht steeds sneller te kunnen inspelen op de wens van de klanten. Om deze reden is een van de trends het gebruik van zogenaamde prefab modules. Met het gebruik van deze prefab modules kunnen klanten van datacenters in veel minder tijd veel meer bouwen dan op de reguliere bouwwijze. Dit zorgt voor een snelle en flexibele implementatie.

Trends en ontwikkelingen

Intelligenter

Datacenters worden steeds intelligenter. Hierdoor kunnen ze eenvoudiger en sneller reageren op veranderende eisen in de branche, onder andere de eisen op het gebied van veiligheid. Cybersecurity wordt een steeds belangrijker element voor datacenters, om daarmee de veiligheid van de grote hoeveelheid data te kunnen waarborgen.